






|


Przyzwyczailiśmy się już do tego, że każdy dzień przynosi nowe osiągnięcia techniki.
Chętnie zapoznajemy się z nimi i przyjmujemy to, co nam oferują, szczególnie jeśli czynią codzienne życie lepszym, łatwiejszym, wygodniejszym...
Z tego powodu nasze nawyki ulegają ciągłym zmianom.
Dotyczy to również dziedziny opakowań. Materiałom do ich produkcji - szczególnie zaś do artykułów spożywczych - postawiono wysokie wymagania. Obok wszystkich dotychczasowych warunków, opakowania - zgodnie z duchem czasu - muszą spełniać rozmaite inne zadania, m.in. być nośnikiem informacji o właściwościach i wskazówkach dotyczących zastosowania produktu. W przemyśle spożywczym wymaganiem w pełni zrozumiałym jest również zachowanie świeżości. Dążenie do osiągnięcia najskuteczniejszego, a przy tym najwygodniejszego sposobu przechowywania i pakowania żywności towarzyszyło człowiekowi od zawsze.
W naszej produkcji polegamy na zaletach aluminium.
Badania wykazują bowiem, że:
- to ono najdłużej i najlepiej utrzymuje jakość produktu,
- to ono pozwala na łatwe formowanie kształtu opakowań zgodnie z pomysłem i życzeniem odbiorcy,
- to ono gwarantuje pełną ochronę pakowanej żywności, zachowuje jej naturalny smak, wydłuża termin przydatności do spożycia,
- to ono sprawia, że opakowania są lekkie.
Od kwietnia 1997 roku zakład nasz produkuje aluminiowe opakowania do artykułów spożywczych, które:
- łatwo dają się otwierać,
- są lekkie,
- mają estetyczny wygląd,
- zachowują w 100% smak i jakość produktu.
Czy to nie wystarczający powód, by zmienić nawyki?...
  |